Проаналізувавши захворюваність на коронавірусну хворобу з 1 по 20 січня цього року, можна відмітити, що загалом захворюваність знизилась більш як на 10 відсотків в порівнянні з аналогічним періодом грудня минулого року. Але чітко прослідковується тенденція підйому захворюваності в період з 6 по 9 січня, та з 13 по 18 січня за зведеними показниками захворюваності у Волинській області, як показано на діаграмі вище, що свідчить про збільшення кількості контактів та інфікувань в передноворічний та різдвяний святкові періоди. Аналогічна тенденція спостерігалась із захворюваністю в районі. Тому, ще раз можна зробити висновки, що інфікування повітряно крапельним шляхом при збільшенні кількості контактів, недотриманні соціальної дистанції в чергах, транспорті, ігнорування маскового режиму є найбільш імовірною причиною виникнення коронавірусної хвороби.

   З 25.01.2021 року запрацюють заклади громадського харчування (кафе, бари, ресторани). У відповідності до постанови від 30.12.2020 року за № 57  працівники цих закладів повинні організувати температурний скринінг з допомогою безконтактного термометра всім відвідувачам.  Окрім того, розстановка столів повинна бути організована таким чином, щоб між місцями для сидіння була відстань 2 метри (за виключенням ситуації, коли між столами встановлена перегородка). Відвідувачі кафе, бару, ресторану повинні здійснювати замовлення та пересуватись по закладу в масці.

     Не забуваймо й про те, що залишаються вимоги щодо особливого режиму дезінфекції щодві години із занесенням відомостей до окремого журналу, миття та антисептики рук при вході в заклад та в санвузлах з наявністю мила рідкого, паперових рушників,  використання персоналом захисних масок та рукавичок, окремого збору та утилізації використаних засобів захисту, маркування для дотримання дистанції між відвідувачами в 1, 5 метра.

      Держпродспоживслужбою продовжуються перевірки закладів торгівлі, громадського харчування, закладів освіти та інших з дотримання протиепідемічних заходів у відповідності до чинних Постанов Головного державного санітарного лікаря України, повязаних із запобіганням поширення коронавірусної хвороби.

     У відповідності до статті 46 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” значно збільшилась адміністративна відповідальність за допуск відвідувачів чи працівників закладів без правильно вдягнутої маски чи респіратора. Зараз відповідальність покладається на власників (керівників)  закладів та складає від 3400 до  5100 гривень неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

         Маневицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: